“Έχουμε φάει όλο το λίπος – Δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντια μέτρα”

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. "Η Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις και δικαιούται να ζητήσει το ίδιο από τους δανειστές. Έχουμε το μεγαλύτερο κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμα. Έχουμε ένα πλεόνασμα της τάξης του 4% με 6%" επεσήμανε.

Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε και τις αρνητικές δηλώσεις Άσμουσεν λέγοντας ότι εκείνος έχει την άποψή του. "Εμείς έχουμε διαφορετική εικόνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα", είπε συνεχίζοντας ότι: "Έχουμε φάει όλο το λίπος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντια μέτρα. Έχει κάνει ένα μικρό θαύμα η Ελλάδα χάρη στις θυσίες των Ελλήνων".

Αναφέρθηκε όμως και στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν τελείως απαράδεκτη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο.

Είπε πάντως ότι "δεν έχουμε εξισώσει κανέναν με κανένα. Έχουμε καταδικάσει τη βία" και πρόσθεσε: "Επικίνδυνος ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός". Μάλιστα, είπε ότι: "Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για τους πιτσιρικάδες των Πυρήνων της Φωτιάς. Τι μηνύματα στέλνεις; Δηλαδή έτσι τους αντιμετωπίζουμε;", διερωτήθηκε.