Μπακογιάννη: Μπορούμε να βρούμε σημεία επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθησή της ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βρει σημεία συνεννόησης και επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι “αυτό θα πει δημοκρατία”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: “Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα δημοκρατίας; Βεβαίως και μπορούμε να συμφωνήσουμε. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στην τήρηση του νόμου; Βεβαίως. Στις αλλαγές του Συντάγματος μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Βεβαίως και μπορούμε, όπως και για τον νόμο περί ασυλίας βουλευτών. Εκεί δεν πρέπει να αναζητήσουμε σημεία επαφής, ώστε να υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων; Μα αυτό θα πει δημοκρατία”.

Αντίθετα, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, καθώς “δεν μπορώ να συμφωνήσω στο κενό”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην κλιμακούμενη πόλωση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι “σε κανέναν καβγά δεν φταίει ένας” και υποστήριξε ότι και οι δύο πλευρές ακολουθούν την παραδοσιακή πολιτική αντιπαράθεση. “Έτσι είχαμε μάθει σε αυτή τη χώρα. Όταν ήσουν αντιπολίτευση, τα έβρισκες όλα στραβά και όταν γινόσουν κυβέρνηση δήλωνες ότι έβρισκες καμένη γη. Τα κάναμε αυτά 30 χρόνια. Και πού μας έφερε αυτό; Στην κατάσταση, που βρισκόμαστε σήμερα. Μπορούμε και πρέπει να σύμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα”, υπογράμμισε.

Η πρώην υπουργός επανέλαβε ακόμα πως “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα”, καθώς αυτά δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή, όμως εκτίμησε ότι “θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα γιατί, δυστυχώς, εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση”.