Συμφωνούν με τα ενιαία ψηφοδέλτια δημοτικών συμβούλων 3 στους 4

Υπέρ των αλλαγών που προωθούνται στις δημοτικές εκλογές τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό της εφημερίδας “Τύπος της Κυριακής”.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα αν συμφωνούν με τον προτεινόμενο διαχωρισμό των ψηφοδελτίων για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, το 67% των ερωτηθέντων απαντά θετικά, ενώ το 22% διαφωνεί. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά αποδοχής ξεπερνούν το 60% ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (62%), αλλά και άλλων κομμάτων (65%).

Στο ερώτημα αν συμφωνούν με τη σκέψη οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και να υπάρχει δυνατότητα να ψηφιστούν πρόσωπα από διαφορετικές παρατάξεις, το 76% απαντά θετικά, ενώ μόνο το 18% διαφωνεί. Και σε αυτήν την ερώτηση, τα ποσοστά αποδοχής από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ξεπερνούν το 70%.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: “Αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, για την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Μήνυμα, κυρίως, προς εκείνους που βιάστηκαν, για μικροκομματικά οφέλη, να επιτεθούν στην κυβέρνηση, για αυτήν την πρότασή της. Η κοινωνία έδειξε ότι τους έχει ξεπεράσει”