Σαμαράς: Παραβιάσεις νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή

Με αναφορές στις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καρμαανλή ξεκίνησε την ομιλία του στη πολιτική επιτροπή της ΝΔ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων τόνισε: "Εγώ κάνω πολιτική, δεν αναφέρομαι σε θεωρίες" και επιτέθηκε με σφοδρότητα σε άλλους χώρους, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει: "Παραβιάσεις νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους".

"Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;" αναρωτήθηκε με νόημα.

Μάλιστα πρόσθεσε: "Βία ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin" και πρόσθεσε: "Να μην τρέχουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων". Τόνισε ότι "δεν υπάρχει καλή και κακή βία".

Για τη Χρυσή Αυγή

"Το φαινόμενο των νεοναζί είναι ντροπή και θανάσιμος κίνδυνος για τη δημοκρατία. Είναι παράδοξο γιατί η χώρα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί. Ήταν οι χειρότεροι τύραννοι. Είναι εξοργιστικό να εμφανίζονται θαυμαστές τους στην Ελλάδα" είπε και τόνισε ότι θα αποκαλυφθούν οι αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Υπογράμμισε ότι: "Απειλούν έμπρακτα τη δημοκρατία στην Ελλάδα και δημιουργούν τάγματα εφόδου. Τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει, ως εγκληματίες".

"Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα τώρα που βγαίνουμε απο την κρίση. Η παρουσία των νεοναζί εκθέτει διεθνώς της χώρα. Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε ότι "θα είμαστε αμείλικτοι με τους νεοναζί" και υπογράμμισε ότι πρέπει: "Να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιουργησαν".

Σημείωσε ακόμη ότι: "Όσοι παραβιάζουν τη νομιμότητα, δυναμιτίζουν το ήπιο πολιτικό κλίμα, δυναμιτίζουν τη δημοκρατία. Εκφυλιστικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν γιατί οι υποθήκες Καραμνλή έτειναν να ξεχαστούν. Η έννοια της νομιμότητας χαλάρωσε ανεπίτρεπτα στις μέρες μας".

"Το ήπιο κλίμα δυναμιτίζεται από πολλές πλευράς" είπε ο πρωθυπουργός.

 

Για νέα μέτρα και εκλογές

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι: "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το είπαν και ΔΝΤ και Κομισιόν" και πρόσθεσε: "Κάποιοι όμως αφρίζουν όταν ακούν για την επιτυχία  σπρώχνουν τον κόσμο στον εξτρεμισμό και εύχονται να αποτύχουμε".

Αναφερόμενος στο κάλεσμα Τσίπρα για ανατροπή στους σχολεία επεσήμανε: "Προανειγγειλαν εξέγερση τον Οκτώβρη ότι θα πέσει η κυβέρνηση διαψεύστηκαν..."

"Ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης η τετραετία και σκοπεύουμε να την εξαντλήσουμε" συμπλήρωσε ο Α.Σαμαράς - επιχειρώντας έτσι να "κλείσει" το θέμα των πρόωρων εκλογών.

 

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Σαμαρά