Στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός μέχρι την Παρασκευή

Για το εξωτερικό αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με γεμάτη την πολιτική και οικονομική του ατζέντα. Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του θα είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στο Βουκουρέστι ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στο Συνέδριο και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν 16 Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. Θα συμμετέχουν επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barosso, καθώς και Πρόεδροι Κομμάτων-Μελών, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Εθνικών Κοινοβουλίων, όπως και εκπρόσωποι Κρατών-Μελών και Οργανώσεων.

Μετά και τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στις συνομιλίες με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης των 32,5 δισ. ευρώ, θεωρείται πιθανό να υπάρξει μία άτυπη κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα παραβρεθεί επίσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η οικονομική κρίση στην ΕΕ και πρόοδος των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα.