Σφράγισαν πόρτα της Βουλής για λόγους ασφαλείας

Στο σφράγισμα μίας από τις πόρτες της Βουλής για λόγους ασφαλείας προχώρησε ο φρούραρχος της Βουλής, καθώς σε αυτήν δεν υπήρχε αστυνομικός που να ελέγχει την είσοδο των βουλευτών, με αποτέλεσμα να μπορεί οποιοσδήποτε από αυτούς να εισέλθει στους χώρους του κοινοβουλίου με όπλο.

Πρόκειται για τη μία από τις δύο εισόδους για το καφενείο των αστυνομικών της Βουλής, που βρίσκεται στο προαύλιο, και μέσα από την οποία μέχρι την Τετάρτη μπορούσε ο καθένας να περάσει στους χώρους του κοινοβουλίου χωρίς να υπόκειται σε αστυνομικό έλεγχο.

Η είσοδος αυτή πλέον σφραγίστηκε, κίνηση που ενδεχομένως σχετίζεται και με την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου

Ο χώρος εντός και εκτός του Κοινοβουλίου καλύπτεται πλήρως από μέτρα (τεχνικός εξοπλισμός και προσωπικό), διευκρινίζει το Γραφείο Τύπου της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι το κυλικείο των αστυνομικών είναι ήδη ενταγμένο στα μέτρα ασφαλείας και ότι εδώ και δύο χρόνια στην είσοδο είναι τοποθετημένη μαγνητική πύλη ασφαλείας. Διευκρινίζει επίσης ότι ο εσωτερικός χώρος του κυλικείου φυλάσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του και υπενθυμίζει ότι "όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο του κοινοβουλίου ελέγχονται στο κεντρικό φυλάκιο, αλλά και στις εισόδους του κεντρικού κτιρίου, όπου είναι εγκατεστημένη μαγνητική πύλη και σύστημα X-RAY".