Έντεκα χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Ηλιάκη

Τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Κάρπαθο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, παρέστησαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Aποστολή στην Κάρπαθο: Μαρίνος Γκασιάμης - Γιάννης Κέμμος

Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Έντεκα χρόνια πέρασαν από τότε αλλά για το βάθος της ιστορίας είναι χθες. Ζει μέσα στις καρδιές μας, βλέπει με τα δικά μας μάτια. Όταν το καθήκον στα δύσκολα σε καλέσει, στο μονοπάτι που λέγεται τιμή και αξιοπρέπεια, το θάρρος γίνεται οδηγός», είπε ο αδερφός του σμηναγού Ηλιάκη.

Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ούτε την σημερινή ημέρα και έστειλε την ώρα της τελετής ένα ζεύγος μαχητικών της να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Βόρειο Αιγαίο. Η ένταση συνεχίζει να υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή καθώς ολοκληρώνεται η άσκηση Θαλασσόλυκος με την media day όπου η Άγκυρα έχει καλέσει όλους τους πρεσβευτές να την παρακολουθήσουν. Ο Έλληνας πρέσβης τούς επεσήμανε με επιστολή του ότι η άσκηση αυτή παραβιάζει την εθνική κυριαρχία.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...