Καρέ καρέ η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος

Έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες

Δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες έγινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος όπου έφτασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον ρώσο πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.

Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε κατόπιν την πανηγυρική δοξολογία, με προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο προέδρων και ανταλλαγή δώρων.

Κατόπιν, ο ρώσος πρόεδρος κατευθύνθηκε στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας, οπότε και ο ρώσος πρόεδρος θα αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη των δύο προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...