Μαξίμου: Με το βλέμμα στις εκλογές, μετά την εκταμίευση της δόσης

Διακοπές τέλος, τα κεφάλια μέσα για τους βουλευτές και τους υπουργούς καθώς από σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου, για διαδοχικές συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο - σχετικά με την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 13 δισ. ευρώ από το τρίτο πακέτο βοήθειας μέσω του ESM, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου - και κυβερνητικά στελέχη  για να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης ώστε να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Σε περίπτωση που δεν την λάβει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Οι κάλπες, όπως όλα δείχνουν θα στηθούν μέσα στο Σεπτέμβριο με διαδικασίες εξπρές, με τις δύο πιθανότερες ημερομηνίες να είναι αυτές της 20ης και της 27ης του μήνα. Το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου απομακρύνεται, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.  

Δεδομένη και ομόφωνη είναι πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο η απόρριψη του σεναρίου εξάντλησης της τετραετίας μέσα από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Όσο πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δείχνουν ότι η απόφαση για σχίσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ειλημμένη και αναζητούν τη στάση που θα κρατήσουν στο ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου να μη χρεωθούν την πτώση της κυβέρνησης. Η πιθανότερη επιλογή των "Λαφαζανικών" θα είναι η αποχή από την ψηφοφορία.