Βουλευτής των ΑΝΕΛ έμπλεξε το Άουσβιτς με το… “Μένουμε Ευρώπη”

Την έντονη αντίδραση των Εβραίων της Ελλάδας, αλλά και την αποδοκιμασία από το ίδιο του το κόμμα, προκάλεσε μία ανάρτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου στo Facebook, με μία παραποιημένη φωτογραφία της εισόδου του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Στην ανάρτησή του, ο Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας με σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η είσοδος του Άουσβιτς, όμως αντί για τη φράση “Arbeit Macht Frei” (Η Εργασία Απελευθερώνει) πάνω από την είσοδο υπάρχει η φράση “Μένουμε Ευρώπη”.

“Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάσει θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος”, ανέφερε στην ίδια ανάρτηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καλεί την πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων “να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας”.

“Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αντίδραση όμως υπήρξε και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη να αποδοκιμάζει την επίμαχη ανάρτηση.

“Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του 'Αουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, τόνισε.