Εισαγγελέας: Πίσω από τον Αποστολόπουλο δεν κρύβεται κανείς

Την βεβαιότητα του ότι πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον άνθρωπο που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαικάλης κατήγγειλε ότι επιχείρησε να τον χρηματίσει δεν κρύβεται τραπεζικός , επιχειρηματικός ή κυβερνητικός παράγοντας εκφράζει στο πόρισμα του ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, στο πόρισμα με το οποίο έθεσε στο αρχείο τις καταγγελίες του Παύλου Χαικάλη, από τα στοιχεία της δικογραφίας

"Ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γιώργου Αποστολόπουλου "κρύπτεται" ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος , πολιτικό κόμμα, η Κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως, πιθανολογείται, ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα , πιθανολογουμένου ακόμα ως αληθούς αυτού που αναφέρεται στην χωρίς όρκο εξέταση του τελευταίου ότι "προβόκαρε- προκαλούσε τον Π. Χαικάλη προκειμένου να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς και να διακριβώσει και το "ηθικό- πολιτικό χάλι" του, δηλαδή ως που θα μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την Πατρίδα βάζοντας πάνω απ΄ όλα ιδιοτελή συμφέροντα".

Με τον τρόπο αυτό ο εισαγγελέας επιχειρεί να αποδομήσει τον ισχυρισμό Χαικάλη ότι ο Αποστολόπουλος ενεργούσε εκ μέρους "εργοδότη" που "ανήκει στον επιχειρηματικό- τραπεζικό κλάδο και (η εντύπωση που αποκόμισε είναι) "ότι ενεργούσε έτσι για να παράσχει εκδουλεύσεις στην Κυβέρνηση…".

Ο εισαγγελέας στο 7σέλιδο πόρισμα του καταγράφει με λεπτομέρειες το χρονικό της υπόθεσης δίνοντας έμφαση στα επίμαχα ραντεβού υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ήταν εκείνος, που οργάνωσε την "επιχείρηση παγίδευσης" στο ξενοδοχείο Πλάζα.

Και ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά στις αιτιάσεις Χαικάλη ότι η δικαιοσύνη αδράνησε υπογραμμίζοντας ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν γνωστοποίησε τα στοιχεία του προσώπου που όπως έλεγε επιχείρησε να τον δωροδοκήσει και "δεν ανταποκρίνεται στην αλήθη των πραγμάτων κατάσταση … ότι υπήρξε "προτροπή" των αρμόδιων εισαγγελέων" να μην αποκαλύψει το όνομα. Αντιθέτως όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος "επιμόνως ζητούσαν τα στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να εντοπίσουν το εν λόγω πρόσωπο και να ενεργοποιήσουν, εάν παρίστατο ανάγκη, την αυτόφωρη διαδικασία".

Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι ξεκάθαρος ότι δεν "λαμβάνονται υπόψη τα προσκομισθέντα από τον Π. Χαικάλη πειστήρια" καθώς πρόκειται για παράνομο υλικό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλήγει στο πόρισμα του πως "καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας βουλευτή , πολλώ μάλλον δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης "καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας και γι αυτό έθεσα τη δικογραφία στο αρχείο".