Λοβέρδος: Ζητώ συγγνώμη, εγώ φταίω που δεν πήγα στη δοξολογία

Δημόσια συγγνώμη για την απουσία του από την τελετή στον Άγιο Διονύσιο την 28η Οκτωβρίου, για την οποία είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πως η εξέταση κατέδειξε πως η ευθύνη βαραίνει το προσωπικό γραφείο του και όχι τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως "ούτε μέρα, ούτε ώρα, ούτε εβδομάδα δεν θα χαθεί από την εκπαιδευτική διαδικασία", σημειώνοντας πως τα χαμένα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν τα Σάββατα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή στις πενθήμερες εκδρομές.

Ανέφερε εξάλλου ότι σε περίπτωση που ο υποκινητής των καταλήψεων είναι μαθητής δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη, όμως αν πρόκειται για μεγαλύτερο άτομο, τότε είναι υποκινητής και υπάρχει θέμα. “Και γι' αυτό μόλις βγήκαν ανακοινώσεις των νεολαιών χθες έσπευσα αμέσως να καταδικάσω κάθε παρέμβαση άλλου έξω από τη μαθητική κοινότητα στη μαθητική κοινότητα", διευκρίνισε.

Έκανε εξάλλου εκτενή αναφορά στα κενά των σχολείων, υπενθυμίζοντας ότι είχε ζητήσει 16.500 εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και ξεκίνησε η χρονιά με 16.000 και 500 κενά, "τα οποία με παρεμβάσεις, αιτήσεις συνταξιοδοτήσεως που έχουν γίνει μετά ή άδειες άνευ αποδοχών και λοιπές μορφές αποχής από τα καθήκοντα του καθενός φθάσαμε σε έναν αριθμό που μας επιτρέπει να πούμε ότι τα κενά για την επάρκεια -όχι για την πληρότητα που είναι περισσότερα- είναι 1.500".

Αναγνώρισε ότι τα κενά αυτά δεν μπορούσαν να καλυφθούν. "Δεν υπογράφω τις συνταξιοδοτήσεις. Όποιος έκανε αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 31/8 δεν θα φύγει, θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι να φύγει. Θα πάρουμε πίσω από τους φορείς που έχουμε κάνει αποσπάσεις περίπου 200. Αυτός ο αριθμός μας φθάνει στους 400, θα μας μείνουν 1.100 κενά", πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι αναζητώνται μέθοδοι κάλυψης.