Γιακουμάτος: Οι δημοσκοπήσεις θα μείνουν στο χρονοντούλαπο

Ραντεβού “στα αλώνια το 2016” έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκτιμώντας ότι τότε θα γίνουν οι εκλογές, ενώ προέτρεψε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρατήσουν μικρό καλάθι, “διότι τα κεράσια θα είναι λίγα για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις θα μείνουν στο χρονοντούλαπο”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Γιακουμάτος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από τον Αύγουστο του 2012 κάθε μέρα και κάθε μήνα ζητάει εκλογές, αλλά “δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η κυβέρνηση αλλά η πατρίδα”.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι τον Δεκέμβριο η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, και αναρωτήθηκε μήπως κάποιοι εντός ή εκτός Βουλής δεν θέλουν στην πραγματικότητα να βγει η χώρα από το μνημόνιο, είτε γιατί δεν την αγαπούν, είτε για κομματικούς λόγους ή γιατί επιβουλεύονται τη χώρα.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, καθώς μέσα στο 2015 θα υπάρξουν μέτρα που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες, όπως η μείωση της φορολογίας, οι 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και η ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια.