“Καλύτερα χαρακίρι, παρά εκλογές”

Σε διάψευση των πληροφοριών για πρόωρες εκλογές προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν μετά και την άτυπη κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα περί "Δημοκρατικής Παράταξης" που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο.

"Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο" υπογράμμισε η κα Βούλτεψη, μιλώντας στο MEGA και συμπλήρωσε: "ο καημός μας είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να πάμε στη συζήτηση για το χρέος, να γίνει η ελάφρυνση και η ανακούφιση του κόσμου, να φανεί δηλαδή στον κόσμο αυτό το οποίο προσπαθούμε. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης". Μάλιστα η κα Βούλτεψη σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει τα 400 από τα 700 προαπαιτούμενα.

Αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή τόνισε ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι πως εφόσον το στοίχημα αυτό έχει κερδηθεί θα υπάρχουν πάνω από 180 βουλευτές που θα δώσουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθειά της "για έναν ακόμη χρόνο".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ANT1:  "Καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι τώρα, παρά να κάνουμε εκλογές".

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι είναι "κόκκινη" γραμμή στη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι φοροελαφρύνσεις. Αναφερόμενος στα "κόκκινα δάνεια" αρκέστηκε στο να πει πως "θα εκπλαγείτε ευχάριστα".

Η κόντρα για τη "Δημοκρατική Παράταξη"

Υπενθυμίζεται ότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αναζωπυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την άτυπη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, για τον όρο "δημοκρατική παράταξη".

"Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψυχρό κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων οδήγησε, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, στη μετάθεση για σήμερα Τρίτη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία συνάντηση που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχε διεξαχθεί τη Δευτέρα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.