Ανασχηματισμός : Άρχισαν τα τηλέφωνα – Ποιοι μένουν εκτός

Τα πρώτα τηλέφωνα άρχισαν ήδη να πέφτουν από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως προς τους υπουργούς, που θα αναλάβουν, αλλά προς αυτούς, που μένουν εκτός κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα συνεχίσουν στο χαρτοφυλάκιό τους ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υγείας), ο Κωστής Χατζηδάκης και Θανάσης Σκορδάς (Ανάπτυξης) - αντικαθίστανται από το Νίκο Δένδια (υπουργός) και το Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (υφυπουργοί) -, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης (Αγροτικής Ανάπτυξης) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου.

Εκτός σχήματος και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παιδείας) - Ανδρέας Λοβέρδος στη θέση του - και οι υφυπουργοί, Συμεών Κεδίκογλου και Κώστας Γκιουλέκας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (Πολιτισμού) χάνει το χαρτοφυλάκιό του.

Δεν θα συνεχίσει στο Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης, όπου τοποθετείται ο Γιώργος Ντόλιος και παίρνει τη θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, ως αναπληρωτής.

Αλλαγή και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπως ενημερώθηκε πριν από λίγο σχετικά ο Θεόδωρος Καράογλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς καλεί τους υπουργούς και τους ενημερώνει ότι τίθενται εκτός σχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

Παραμένουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Εκτός η Ζέτα Μακρή, εντός ο Γερ. Γιακουμάτος

Δένδιας στο Ανάπτυξης - Λοβέρδος στο Παιδείας

Διατηρείται η πολιτική ηγεσία στο Μεταφορών

Στο Ανάπτυξης ο Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ

Γκερέκου στο Πολιτισμού - Κουτσούκος στο Αγρ. Ανάπτυξης