Θρίλερ με την απομάκρυνση Θεοχάρη – Στουρνάρα

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται από χθες το απόγευμα σε εξέλιξη, οπότε και ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα τέθηκε βέτο ως προς την απομάκρυνση Στουρνάρα στον ανασχηματισμό και έτσι η κυβέρνηση επέλεξε το Χάρη Θεοχάρη ως το πρόσωπο που θα αποπεμφθεί για να εκτονωθεί η πίεση και να σηματοδοτηθεί στροφή της οικονομικής πολιτικής.

Ωστόσο, παρά την επιλογή της κυβέρνησης και του Γιάννη Στουρνάρα να ασκήσουν πίεση για να αποσπάσουν την παραίτηση Θεοχάρη, η Κομισιόν αντιδρά έντονα και τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία η θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων να είναι πενταετής και να μην έχει σχέση με τον κομματικό ή κυβερνητικό κύκλο.

ΩΡΑ 15:20 ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη η αναγκαστική παραίτηση Θεοχάρη, ενώ πρόσθεταν ότι ο κ. Θεοχάρης κάνει σημαντικό έργο στη συλλογή φόρων κάτω από δύσκολες συνθήκες.Μάλιστα τόνιζαν ότι υπήρχε συμφωνία με την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων να είναι πενταετούς θητείας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε χθες από το απόγευμα την παραίτησή του.

Ο κ. Θεοχάρης είναι πενταετούς θητείας στο υπουργείο και μόνο με παραίτηση μπορεί να απομακρυνθεί.

Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχάρη έλεγαν στο news.gr ότι "δεν έχει αναγνωριστεί το έργο του", αλλά και ότι δέχεται κριτική που δεν αντιστοιχεί στο έργο του.

Πληροφορίες λένε ότι η παραίτηση έχει υποβληθεί - αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο Στουρνάρα - και το πιο πιθανό σενάριο είναι να ανακοινωθεί η παραίτηση με τον ανασχηματισμό.

Σημειώνεται ότι στο προθάλαμο του γραφείου του υπουργού βρίσκεται ο Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οποίος είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τη θέση του Θεοχάρη και είναι ο πρώτος επιλαχών.