Χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις Στουρνάρα – Σαμαρά

Σε οριακό σημείο φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών μετά διαρροές συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα, που τον ήθελαν να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την κριτική που του ασκείται μέσα από την κυβέρνηση, αλλά και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα οι διαρροές τον έφεραν έτοιμοι να αποχωρήσει από το υπουργείο.

Ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε διάψευση των διαρροών, δηλώνοντας πως συνεχίζει στο υπουργείο, ωστόσο οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών επέμεναν πως ο υπουργός είναι ενοχλημένος, «στα όρια της δυσαρέσκειας», με την πολεμική που δέχεται.

Πληροφορίες λένε ότι τα δημοσιεύματα περί ενόχλησής του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν εκνευρισμό και την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έμαθε για το θέμα Στουρνάρα όταν προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, μαζί με τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα.

Ασφαλείς πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι η οποιαδήποτε απόφαση για την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να έχει και τη δική του συγκατάθεση. Το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε, είναι από αυτά που θα συζητηθούν και στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αίτημα φέρνει τα πάνω-κάτω σε ό,τι αφορά το μέχρι σήμερα σχεδιασμό, καθώς οι - όχι και καλύτερες δυνατές - σχέσεις μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα, πηγαίνουν πίσω το ενδεχόμενο ο νυν υπουργός Οικονομικών να μετακινηθεί στη συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η χθεσινή δήλωση του τσάρου της οικονομίας ότι δεν συζήτησε τον ανασχηματισμό με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση των δύο, στο Μέγαρο Μαξίμου.