Στην εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος

Με την ιδιότητα του μάρτυρα καλείται να καταθέσει ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρενας για το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με τη συνομιλία τους.

Η εισαγγελέας Κ. Νταγιάντα καλείται να πρέπει να διαπιστώσει εάν τελέστηκε το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από πλευράς του Η.Κασιδιάρη καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ήταν οι συνθήκες καταγραφής του επίμαχου υλικού και εάν είναι προϊόν υποκλοπής.

Ο άλλοτε πανίσχυρος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καλείται ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Ο Τάκης Μπαλτάκος θα απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα η οποία καλείται να ρίξει φως στο πότε, πώς και κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο, που, όπως φαίνεται, δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το υλικό θεωρείται παράνομο και δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη, νομικοί κύκλοι, σχολιάζουν ότι παλαιότερη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης του επίμαχου βίντεο.

Και αυτό, όπως διευκρινίζουν, γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι αν από το περιεχόμενο ενός τέτοιου στοιχείου μπορεί να αποδειχθεί η αθωότητα ενός κατηγορουμένου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνεται υπόψη.