Θα πνιγεί η κυβέρνηση στο γάλα;

Σοβαρά αριθμητικά προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία δημιουργεί η διάταξη η οποία καθορίζει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος φέρεται έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του για το φρέσκο γάλα των 11 ημερών, στη λίστα προστίθενται βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κάνουν σοβαρές καταγγελίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι "θα είναι για γέλια να μην περάσει η συμφωνία για το γάλα".

Από το ΠΑΣΟΚ την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τη συμφωνία για το γάλα εξέφρασαν οι κ.κ. Θ. Μωραΐτης και Μιχ. Κασσής.

Από τη Νέα Δημοκρατία, εκτός από τον κ. Χαρακόπουλο, αντίθετοι εμφανίζονται ο Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Γιώργος Βλάχος.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα περιλαμβάνεται ως άρθρο στο νομοσχέδιο που περιέχει όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα και αν τελικά οι τρεις βουλευτές δεν ψηφίσουν τη διάταξη, τότε οι 153 ψήφοι της κυβέρνησης μειώνονται σε 150.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος αντιδρά στην κυβερνητική απόφαση για επέκταση της διάρκειας ζωής του γάλακτος έως και 11 ημέρες, ενώ αν καταψηφίσει, θα αποχωρήσει παράλληλα και από την κυβερνητική θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ενστάσεις διατυπώνει ο Ιορδάνης Τζαμτζής, αλλά και ο Γιώργος Βλάχος, χωρίς να λένε – για την ώρα ότι θα καταψηφίσουν.

«Δεν την ψηφίζω τη ρύθμιση. Γιατί να την ψηφίσω;» τονίζει από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κασσής ο οποίος άφησε αιχμές και κατά του Ευ. Βενιζέλου.

Με σκληρή ανακοίνωσή διαφοροποιήθηκε και ο κ. Μωραΐτης,. Ο βουλευτής κάνει λόγο για «εικονική διαπραγμάτευση» και τονίζει ότι «ειδικά για το θέμα του γάλακτος το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «πλήρη εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτή» στο ζήτημα του φρέσκου γάλακτος.