Με στυλ Ομπάμα το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη στις ευρωεκλογές

Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης ανακοίνωσε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης, η οποία θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε, μέσω της ιστοσελίδας protagon.gr, ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, με την ονομασία “Ποτάμι”.

“Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας”, αναφέρει στο άρθρο του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι δε θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. “Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά, δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια - τότε, μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε, την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους “Πρωταγωνιστές” και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon”, τονίζει.

Όσο για τη χρηματοδότηση του “Ποταμιού”, κάνει λόγο για “τεχνογνωσία Ομπάμα”, σημειώνοντας: “Όταν πρωτοβγήκε, παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους “ένα μέχρι δέκα ευρώ”. Το πώς ακριβώς, θα το μάθετε τις επόμενες ώρες, απ' το topotami.gr. Προς το παρόν ετοιμάστε τα δέκα ευρώ (και όχι το ένα – ελπίζω). Και μπείτε κι εσείς στο ΠΟΤΑΜΙ”.