Παναγιωτόπουλος: Ο δήμαρχος του Λονδίνου διαβάλλει τον Κλούνεϊ

Την αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Τζορτζ Κλούνεϊ ότι υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου.

Διαβάστε: Δήμαρχος Λονδίνου: Κύριε Κλούνεϊ, να φτιάξουν τα δικά σας μάρμαρα

“Ήλπιζα ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian. Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια”, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές του Μπόρις Τζόνσον.

“Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον –με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος –με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς”, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.