Προβάδισμα 1,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει δημοσκόπηση για την Εφημερίδα των Συντακτών, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,5 μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Ιανουαρίου, η ΝΔ κερδίζει μισή μονάδα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται ενισχυμένοι.

Συγκεκριμένα με 30% έναντι 28,5% της ΝΔ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη μέτρηση της Public Issue. Στο 7% διαμορφώνεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, στο 6% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 8,5% η Χ.Α., 7,5% για το ΚΚΕ και 3,5% για τη ΔΗΜΑΡ.

Σε σχέση με τη μέτρηση του Ιανουαρίου η ΝΔ κερδίζει μισή μονάδα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,5 μονάδα, το ΚΚΕ κερδίζει μία μονάδα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κερδίζουν 1,5 μονάδα, η Χρυσή Αυγή χάνει 1,5 μονάδα και η ΔΗΜΑΡ είναι σταθερή.

Πάντως 55% απαντούν ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 52% των ερωτηθέντων  υποστηρίζει ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ θετικά απαντά το 47%. Στο δίλημμα εάν πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία ή μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές οι ψηφοφόροι «προβλέπουν» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε ποσοστό 57% (56% τον Ιανουάριο), έναντι 35% (37%) που εκτιμά το αντίθετο.