Άρης-Νικήτας: Στην αρένα για το δήμο της Αθήνας

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ότι δε θα απέσυρε την υποψηφιότητά του αν η Νέα Δημοκρατία υποστηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τη δημαρχία της Αθήνας, οι εξελίξεις επισπεύσθηκαν ραγδαία.

Με τηλεοπτική δήλωσή του, ο βουλευτής της Β' Αθήνας ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, λέγοντας πως είναι παρών.

“Δηλώνω παρών στην πρόσκληση-πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει”.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, ανακοίνωσε τη δική του ανεξάρτητη υποψηφιότητα, στην ουσία ως γαλάζιος αντάρτης. Ο ίδιος ο βουλευτής της Α' Αθήνας είχε αναφέρει χθες ότι στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να περιμένει οκτώ με δέκα μέρες για τις όποιες εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου κλείδωσε στη συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος πριν από λίγες μέρες και μετά από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Εκτός από τους δύο... μονομάχους, υποψηφιότητα έχουν ανακοινώσει ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή και ο Νίκος Σοφιανός από το ΚΚΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να ανακοινώσει και τη δική του υποψηφιότητα.

"Όποιος καταθέτει, καταθέτει"
Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε πάντως μάλλον απτόητος από το... σχίσμα εντός της ΝΔ στο δήμο της Αθήνας, σχολιάζοντας σιβυλλικά: "Όποιος καταθέτει, καταθέτει".