Κικίλιας: Τα λεφτά μου είναι φορολογημένα και σε ελληνικές τράπεζες

Οι τρεις βουλευτές που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, ταλανίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Η υπόθεση προκάλεσε νευρική κρίση στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, που βρίσκεται και σε συγκυρία επιλογής υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επικαλούμενη τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου  που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"ανέφερε ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012 και  σύμφωνα με το δημοσίευμα το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανέφεραν δύο συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλης Κικίλια.

Ο βουλευτής από την πλευρά του διέψευσε ότι είναι ένας από τους τρεις βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διαβάζει με έκπληξη τέτοιου είδους δημοσιεύματα και τονίζει πως τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

"Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει" προσθέτει, ενώ προειδοποιεί πως αν και δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα, επειδή το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Ο κ. Κικίλιας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ή ότι έχει κάνει κάτι παράνομο και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα στο Twitter έγραψε: "Όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδή! Για θέματα ηθικής και νομιμότητας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου!"

Σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες του βουλευτή, το 2010 είχε εισόδημα 55.000 ευρώ, το 2011 περίπου 27.000 ευρώ και το 2012 περίπου 23.000 ευρώ. Επίσης ο βουλευτής δηλώνει ότι έχει στη Eurobank περίπου 536.000 ευρώ και στην Εθνική Τράπεζα 15.000 ευρώ.