Βουλή χωρίς Παπανδρέου, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες!

Το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μένει εκτός Βουλής, και αυτό οδηγεί σε Κοινοβούλιο όπου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα απουσιάζει το επώνυμο “Παπανδρέου” από τη λίστα των βουλευτών.

Συγκεκριμένα, αυτό έχει να συμβεί από τις εκλογές του 1951, όποτε και ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, καθώς το Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου, συγκέντρωσε μόνο 2,1% και έμεινε εκτός Βουλής.

Για να ξαναμπεί στη Βουλή έπρεπε να περιμένει τις εκλογές του επόμενου έτους, 1952, όποτε και συνεργαζόμενος με τον “Eλληνικό Συναγερμό” του στρατηγού Aλέξανδρου Παπάγου, εκλέγεται βουλευτής. Έκτοτε, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μέχρι σήμερα, ένας Παπανδρέου καθόταν στα βουλευτικά έδρανα!

Αυτό σημαίνει, ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, θα έχουμε την πρώτη Βουλή χωρίς Παπανδρέου μετά από 73 χρόνια (από το 1952 έως το 2015, υπολογίζοντας βέβαια και το διάστημα ’67-‘74 της Χούντας, που όμως δεν διεξήχθησαν εκλογές).

Μάλιστα, αν υπολογίσει κανείς ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλεγόταν βουλευτής ανελλιπώς από το 1923 μέχρι το 1951 (δεν υπολογίζονται οι εκλογές που το κόμμα του απείχε, οι δικτατορίες και η Κατοχή) και δεν συμπεριλάβουμε το διάστημα ‘51- ‘52 που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, η επόμενη Βουλή θα είναι η πρώτη χωρίς Παπανδρέου μετά από 91 χρόνια!