Οι γυναίκες στο χακί – Το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής

Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να μετρά σχεδόν δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, αλλά δεν έχει αλλάξει την ακραία ρητορική του, για την οποία έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ ως το «μόρφωμα του μίσους». Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πρόγραμμα με αναφορές στη χούντα, σε Μακρονήσια» και σε πολιτικές που παραπέμπουν σε στρατιωτικού τύπου καθεστώτα ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Το 15σελιδο «Πολιτικό Πρόγραμμα 2015» φέρει τον τίτλο «Οι κλέφτες στη φυλακή, οι Έλληνες στην εξουσία» και εμπεριέχει σημεία στα οποία οι λαθρομετανάστες αναφέρονται ως «εισβολείς» και το καθεστώς της Χούντας ως «παράδειγμα ανάπτυξης».

Τα βασικά σημεία του «μαύρου» προγράμματος

1. Για τον Αγροτικό τομέα η Χρυσή Αυγή αναφέρεται ότι «πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών των ελλήνων αγροτών», κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967. Για την επιδότηση της αγροτικής παραγωγής γίνεται λόγος για ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

2. Για την παράνομη μετανάστευση γίνεται αναφορά σε «λαθρομετανάστες εισβολείς», που αποτελούν ασύντακτο στρατό. Το κόμμα φτάνει στο σημείο να προτείνει «Μακρονήσια»: Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, σε συνθήκες που δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο πέντε αστέρων».

3. Ειδική μνεία γίνεται στα υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, στα οποία οι υπουργοί δεν θα είναι πολιτικά πρόσωπα. «Ο υπουργός και οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας θα προέρχονται από το στράτευμα [...]».

4. Για την στράτευση του ελληνικού πληθυσμού προβλέπεται η υποχρεωτική θητεία γυναικών, αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους και το τέλος του σχολείου.