Κουτσούμπας: Κοροϊδία η διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Η διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τα χαρακτηριστικά “κοροϊδίας”, υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας πως πρόκειται για ”ένα μπαλάκι που πάει και έρχεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, γύρω από προεκλογικές παροχές και υποτιθέμενους στόχους και προγράμματα”.

Αποσαφήνισε πάντως ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, πρόσθεσε ότι “μόνος του (ο ΣΥΡΙΖΑ) ταυτίζεται σε ορισμένα” και τόνισε ότι πρέπει να δει κανείς πώς τοποθετούνται συγκεκριμένα τα κόμματα στα κύρια και καθοριστικά ζητήματα, όπως στο ζήτημα της ΕΕ και της Ευρωζώνης για το αν “θα είσαι μέσα ή θα συγκρουστείς και θα αποδεσμευτείς”

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, χαρακτήρισε “γελοιότητες” τα λεχθέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ που “σου λέει θα τους φέρω εδώ και θα πίνουν καφέδες”, τονίζοντας “να πεις κύριε, δεν κάνω καμία διαπραγμάτευση, διότι θέλω μονομερή, ολοσχερή διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός, μας έχετε επιβάλλει μια κατάσταση, ευθύνονται οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και αυτοί πρέπει να πληρώσουν και τέρμα. Αυτό πρέπει να πει κι αυτό σημαίνει σύγκρουση κι αυτό το λέει μόνο το ΚΚΕ”.

Υπογράμμισε πως τα ζητήματα της φορολογίας θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε ότι “η φορολόγηση, για παράδειγμα, του μεγάλου κεφαλαίου θα έπρεπε να είναι στο 45%”, προσδιορίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο ως τις μεγάλες μετοχικές εταιρείες και μονοπωλιακούς ομίλους που δρουν στη χώρα και οι οποίοι είχαν μεγάλη κερδοφορία και στα χρόνια της κρίσης. Σημείωσε ότι μεγάλο κεφάλαιο “δεν είναι ο επαγγελματίας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικρός”.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ο λαός πρέπει να πάει στην κάλπη όχι μόνο για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στους προηγούμενους, αλλά με καθαρό μυαλό πρέπει να σκεφθεί και την επόμενη μέρα, μη δίνοντας “λευκή επιταγή” σε κάποιους “για να του κάνουν τα ίδια με διαφορετικά πρόσωπα”, αλλά ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που από τη θέση “μιας πραγματικά δυναμικής λαϊκής αντιπολίτευσης και στη Βουλή και κυρίως στο κίνημα θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, θα διεκδικεί ανάσες ανακούφισης και θα καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα”.