Για “θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ” μιλούν τα βρετανικά ΜΜΕ

Ως "θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ", χωρίς να παραλείπουν τις αναφορές στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

"Θριάμβευσε" ο ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας γράφουν οι Financial Times, καταγράφοντας την πρώτη εκλογική νίκη για το κόμμα, σημειώνοντας και την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής.

"Σημείο καμπής" για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο Guardian.

"Οι εκλογές αποτέλεσαν σημείο καμπής για την Ελλάδα με τους ψηφοφόρους να δίνουν μια θριαμβευτική νίκη στο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλαν τουλάχιστον τρεις νεοναζιστές μέλη της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες", γράφει. "Στην προσπάθειά της να κερδίσει την διεθνή αποδοχή, η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πρόσφατα ανοίγματα σε άλλα ακροδεξιά κόμματα στην ΕΕ. Ο εκπρόσωπος και υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, την περασμένη εβδομάδα περιέγραψε την Μαρίν Λεπέν ως «οραματίστρια». Αλλά το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν έχει επανειλημμένα απορρίψει εκκλήσεις για συνεργασία από τη Χρυσή Αυγή" προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

"Το ακροαριστερό κόμμα, που είναι κατά των πακέτων διάσωσης πέτυχε μεγάλη νίκη στο Κοινοβούλιο (το ευρωπαϊκό) χάριν στον ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει το BBC.