Μανωλάδα: Ιατρείο και μαθήματα ελληνικών για τους μετανάστες

O νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, υπήκοος Συρίας, μια ξεχωριστή περίπτωση μετανάστη ιατρού, δημοτικού συμβούλου και μετέπειτα δημάρχου, παντρεμένου με Ελληνίδα, καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα των μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες στη Μανωλάδα σε καλλιέργειες φράουλας.

Ο Μοράντ δηλώνει ότι σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί, τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές για να αντιμετωπίσει το θέμα των οικονομικών μεταναστών που διαμένουν στην επικράτεια του δήμου του.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές και ο Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έχει στόχο να βρεθούν λύσεις, τόσο για τη νόμιμη απασχόλησή τους, όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναμπίλ Μοράντ θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ένα κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να μάθουν ελληνικά.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητες του Σύρου μετανάστη, παντρεμένου με Ελληνίδα γιατρό, ο Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι επείγουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η οδοποιία.

Όσο για τις λύσεις, τόνισε ότι θα δοθεί αγώνας, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

"Κάναμε ένα δυνατό αγώνα και πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό γιατί το πίστευε ο κόσμος", τόνισε.

Ο Ναμπίλ Μοράντ σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που οι συνδημότες του τον τίμησαν με την ανάδειξή του στη θέση του δημάρχου.

Ο Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 στην πόλη Χομς της Συρίας, ήλθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια, έχοντας ήδη σπουδάσει ιατρική σε χώρα του εξωτερικού. Με την Ελληνίδα σύζυγό του, που είναι επίσης γιατρός, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στα Λεχαινά, όπου άνοιξαν το δικό τους ιατρείο και δημιούργησαν την οικογένειά τους, αποκτώντας δύο παιδιά. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες απέκτησαν και το πρώτο τους εγγόνι.

Με τα κοινά -και ειδικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση- ο Ναμπίλ Μοράντ αποφάσισε να ασχοληθεί το 2002, όπου εξελέγη δύο φορές, το 2002 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών και μία φορά το 2010, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Μάλιστα, οι συνδημότες του τον τιμούσαν με την ψήφο τους και τον εξέλεγαν πάντα στις πρώτες θέσεις. Έτσι, φέτος, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, όπου εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 52,23% λαμβάνοντας 5.941 ψήφους.