Reuters: Ο μεγιστάνας Μαρινάκης στο πολιτικό σκηνικό

"Είναι επιτυχημένος πρόεδρος της πιο δημοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα, του Ολυμπιακού, έχει πανηγυρίσει πολλές νίκες μέσα στο γήπεδο, αλλά την προηγούμενη Κυριακή πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην πολιτική. Ο εφοπλιστής μεγιστάνας Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε στο πολιτικό σκηνικό".

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ το Reuters αναφέρεται στην κάθοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πεδίο της πολιτικής.

Όπως σημειώνει το Reuters: "Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια. Σπάνια οι μεγάλες επιχειρήσεις αναμειγνύονται με την πολιτική, σε μια χώρα που οι επαφές ανάμεσα στην πολιτική και τους επιχειρηματίες διεξάγονται παρασκηνιακά. Οι πλοιοκτήτες συνήθως κρατούν ένα πολύ χαμηλό προφίλ, απολαμβάνουν ένα προνομιακό φορολογικό καθεστώς".

"Ο 46χρονος εφοπλιστής υπόσχεται να αναζωογονήσει την πόλη, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιήσει το ίδιο επιχειρηματικό δαιμόνιο που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κατακτά συνεχώς τίτλους τα τελευταία χρόνια" σημειώνει.

Οι επικριτές του λένε ότι ο ίδιος αντιπροσωπεύει μια νέα τάση των μεγιστάνων του πλούτου, που χρησιμοποιούν την πολιτική για την υπεράσπιση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, ενώ κάποιοι άλλοι τον συγκρίνουν με τον Μπερλουσκόνι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, αποκρούει όλες τις κατηγορίες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Capital Product Partners , μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης και διαθέτει ένα στόλο από δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Λέει ότι δεν έχει χρόνο να είναι δήμαρχος, γι' αυτό και κατεβαίνει στις εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος. Επιμένει πως δεν έχει φιλοδοξίες για την κεντρική σκηνή και υπόσχεται μια δουλειά για κάθε πολίτη του Πειραιά.