Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στα πολιτικά παιχνίδια

Σε ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και την Ικαρία στο ν' γύρο των δημοτικών εκλογών κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές, στο Πεδίον του Άρεως.

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και απόκρυψη του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ, δίνουν στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, και σημείωσε: “Αν θέλουμε να δώσουμε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ένα είναι το ερώτημα: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ' την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων; Ναι ή όχι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων; Και ποιος είχε δίκιο τελικά; Το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα; Αυτό είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουμε εμείς στον λαό μας. Και σ' αυτό ερώτημα η απάντηση είναι μόνο μία: Ισχυρό ΚΚΕ”.

Κάλεσε σε καταδίκη των πολιτικών παιχνιδιών και παζαριών που παίζουν τα άλλα κόμματα και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “με καλούς δασκάλους από τις αθρόες μεταγραφές ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ειδικευμένων στη λαμογιά”, πρωτοστατεί σε αυτό και απευθύνεται στο ΚΚΕ για να ψαρέψει ψήφους.

Απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στους σημερινούς και χθεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται, τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι “μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα στην κάλπη και αύριο στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος»”.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος στα πρότυπα της Γερμανίας το 1953, είπε: “Δε γνωρίζουν οι "φωστήρες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στήριξαν τη γερμανική καπιταλιστική οικονομία όχι από αλληλεγγύη, όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο ντιμπέιτ, αλλά για να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο στο ανερχόμενο σοσιαλιστικό σύστημα;”.

Διεμήνυσε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ “είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή” και κάλεσε σε απομόνωσή της, καθώς “δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους της, με καλοπιάσματα, με λογικές ανοχής, όπως κάνουν άλλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά όπως εξήγησε, “αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της, των νημάτων που δένουν τον ναζισμό με το ίδιο το σύστημα. Με την αποκάλυψη ακόμη και της ατομικής ευθύνης όσων στηρίζουν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα”.