Ευρωεκλογές: Προεκλογικές κόντρες για τις ψήφους των Χρυσαυγιτών

Σε μείζον θέμα της προεκλογικής περιόδου λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής εξελίσσονται οι ψήφοι που πήρε η Χρυσή Αυγή. Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για φλερτ με τη ΧΑ, ενώ η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για προπαγάνδα και επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων από την κυβέρνηση με στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ από τη ΝΔ κάνουν λόγο για "μαύρη συμμαχία".

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί "παραπλανημένων" ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, από τη Νέα Δημοκρατία ερμηνεύτηκαν ως "άνοιγμα" του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα του "δίνει έναν έντιμο, καθαρό ιδεολογικό αγώνα απέναντι στον φασισμό", ωστόσο σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν μια επιλογή οργής, είναι φασίστες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το διαχρονικό, διαρκές ιδεολογικό μέτωπο στον φασισμό, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που σχολίασε για τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα: "Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν.

Αντίδραση είχαμε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε:

"Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου! Και όπως λέει και ο στίχος: "Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα"...

Σφοδρή επίθεση στους υμνητές των ναζί εξαπέλυσε χθες, από το Μάλεμε της Κρήτης, ο πρωθυπουργός, τηστιγμή που κορυφώνεται η επίθεση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα δύο κόμματα θεωρούν ότι η Κουμουνδούρου διεκδικεί τη χρυσαυγίτικη ψήφο.

Τιμώντας την επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως "αίμα, θυσίες, ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς που φέρουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού, από αυτούς που ξεπροβάλλουν, ως φαντάσματα αποκρουστικά, για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ, από αυτούς που σήμερα θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε η Ελλάδα, τους χειρότερους δήμιους που γνώρισε ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα ο κρητικός λαός". "Η περήφανη κρητική γη τους κατάπιε, τους ντρόπιασε, τους ακύρωσε. Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει. Πιάνει μόνο το δέντρο της ελευθερίας", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.