Debate Καμίνη-Σακελλαρίδη: “Νοικοκύρεμα” vs “Μεγάλη Αλλαγή”

Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα στην Αθήνα παρουσίασαν σε τηλεοπτικό debate οι δύο “μονομάχοι” για τη δημαρχία στην πρωτεύουσα, Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εν όψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο θέμα της “διεκδίκησης” των ψήφων της Χρυσής Αυγής στο β' γύρο, τονίζοντας πως είναι αποδεκτό να απευθύνονται οι υποψήφιοι σε όλους τους ψηφοφόρους, αλλά μόνο αν τους καλούν να προσέλθουν στις δικές τους θέσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες, ενώ για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε γειτονιές όπως τα Σεπόλια και ο Κολωνός, σημείωσε πως πρόκειται για περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, προβάλλοντας το κοινωνικό έργο της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε πως είναι διαφορετικό πράγμα να στηρίζεται ένας υποψήφιος από ένα ή περισσότερα κόμματα και διαφορετικό το να προέρχεται από το “κομματικό θερμοκήπιο”, όπως σχολίασε για τον ανθυποψήφιό του, ενώ ως πρώτη προτεραιότητά του, μετά το “νοικοκύρεμα” των οικονομικών του δήμου που όπως είπε επετεύχθη, έθεσε το “νοικοκύρεμα” της πόλης, υποστηρίζοντας πως οι βάσεις έχουν ήδη μπει και αυτή τη στιγμή γίνονται “κοσμογονικά έργα” στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός του δε ζητά την ψήφο νεοναζί και εγκληματιών και έκανε λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση από την πλευρά του δημάρχου, προσθέτοντας ότι η “Ανοιχτή Πόλη” απευθύνεται στο 40% που δεν προσήλθε στις κάλπες στον α' γύρο και τους καλεί να στηρίξουν τη “μεγάλη αλλαγή” στην πόλη.

Ως πρώτη προτεραιότητά του έθεσε την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να μπορούν οι δημότες να ζουν σε μία αλληλέγγυα και ασφαλή πόλη, ενώ για το ζήτημα του τεμένους υπογράμμισε πως το θέμα είναι να έχουν τη δυνατότητα κάποιοι άνθρωποι να έχουν δικό τους λατρευτικό χώρο, όπως και οι Έλληνες ορθόδοξοι πρέπει να έχουν στις άλλες χώρες, και ζήτησε διάλογο για το θέμα.