Χρυσή Αυγή: Οι μονομάχοι “κυνηγούν” τους ψηφοφόρους

Σε σταυρόλεξο για τους μονομάχους τους δεύτερου γύρου εξελίσσονται οι ψήφοι που έλαβαν την περασμένη Κυριακή οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην πρωτεύουσα. Τα υψηλά ποσοστά που απέσπασαν στη Δήμο Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης (16,12%) και στην Περιφέρεια Αττικής ο Ηλίας Παναγιώταρος (11,13%) δεν αφήνουν ασυγκίνητους όσους πέρασαν στο δεύτερο γύρο.

Άνοιγμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος είπε είναι "ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό" και ότι "κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία".

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε ότι καταλαβαίνει την "οργή και την αγανάκτηση" που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη".

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για "ένοχες "διαρροές" προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής".

Στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, πάντως, έκανε άνοιγμα και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. "Εδώ πέρα είμαστε σε Δημοκρατία και ο κάθε υποψήφιος έχει αυτονόητο χρέος να απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους. Και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, στους πάντες", είπε.

Από την άλλη ο Γιάννης Σγουρός, ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του Παναγιώταρου, ενώ πρόσθεσε ότι εκείνοι που σηκώνουν τη σημαία των ναζί "θέλουν ψυχίατρο".