Τα τελικά αποτελέσματα σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες

Ξεκάθαρη είναι πλέον η εικόνα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς έχουν ενσωματωθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία (99,9%) τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά κέντρα τόσο στις περιφέρειες, όσο και στους δήμους.

Στο δήμο Αθηναίων, η τελική καταμέτρηση δίνει πρωτιά με ποσοστό 21,05% στο Γιώργο Καμίνη, με δεύτερο το Γαβριήλ Σακελλαρίδη με 20%, και οι δύο αυτοί υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη δημαρχία την ερχόμενη Κυριακή, στο β' γύρο.

Διαβάστε: Το τελικό αποτέλεσμα στο Δήμο Αθηναίων

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η δημαρχία σε δέκα ακόμα δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αφού μόνο σε τρεις δήμους βγήκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα στους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

Στον Πειραιά, τη δημαρχία θα διεκδικήσουν την ερχόμενη Κυριακή οι Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά

Στην περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου προηγείται με διαφορά 1,69 μονάδων του Γιάννη Σγουρού, πολύ μικρότερη διαφορά από όσο είχαν εκτιμήσει αρχικά τα exit polls, ενώ η μόνη περιφέρεια που έχει ήδη κριθεί από τον α' γύρο είναι η περιφέρεια Ηπείρου, όπου εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης με ποσοστό πάνω από 50%.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα στις 13 Περιφέρειες

Σε δώδεκα δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου εκλέχθηκαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ σε άλλους δέκα δήμους η μάχη συνεχίζεται και θα κριθεί την προσεχή Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Διαβάστε: Πελοπόννησος: Ποιοι δήμαρχοι εξελέγησαν και ποιοι πάνε σε β' γύρο

Στο Δήμο Κιλκίς θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή ο Δημήτρης Σισμανίδης που έλαβε 46,10% με τον Παύλο Τονικίδη με 39,21%, ενώ στο Δήμο Βέροιας, στον β' γύρο περνούν ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης με 33,62% και ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με 25,45%.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα σε Δήμους της βόρειας Ελλάδας

Ο αποκλεισμός του επί τέσσερις θητείες δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, χαρακτήρισε την εκλογική "μάχη" της πρώτη Κυριακής στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ και στον Δήμο Βόλου, ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, ύστερα από μόλις μία θητεία στον Δήμο, αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο, καθώς "τερμάτισε" τρίτος.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα σε Λάρισα και Βόλο

Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών απέκτησαν τα Γρεβενά καθώς, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, με ποσοστό ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων στο 98,04%, ο μέχρι τώρα αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης (με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή) εκλέγεται με ποσοστό 50,71%, υπερισχύοντας έναντι του μέχρι τώρα δημάρχου, Δημοσθένη Κουπτσίδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 42,47%.

Διαβάστε: Τα αποτελέσματα σε Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά

Σε "μάχη" για γερά νεύρα εξελίχθηκε η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για ορισμένους υποψήφιους δημάρχους στις αυτόδιοικητικές εκλογές σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε: Ποιοί περνούν στο β' γύρο σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε από την πρώτη Κυριακή σε επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου, καθώς εξελέγησαν δήμαρχοι οι οποίοι επικράτησαν σε όλες τις περιπτώσεις με υψηλά ποσοστά.

Διαβάστε: Ιωάννινα: Στο δεύτερο γύρο σε 11 Δήμους