ΚΚΕ: Όχι στη λογική του “μικρότερου κακού” στο δεύτερο γύρο

Σε μαζική υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχουν στον β’ γύρο και σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές καλεί τους ψηφοφόρους του το ΚΚΕ, αξιολογώντας θετικά την παρουσία του κόμματος και την άνοδο σε όλες τις περιφέρειες σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Το ΚΚΕ καλεί επίσης όσους απείχαν από τον α' γύρο να το ξανασκεφτούν, και επισημαίνει ότι συμμετέχοντας στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής “έχουν τη δυνατότητα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που είναι στον β' γύρο, να στείλουν με ενεργητικό θετικό τρόπο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των αυταπατών και των ψεύτικων ελπίδων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου”.

Στους δήμους και τις περιφέρειες που η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμμετέχει στο β' γύρο, το ΚΚΕ καλεί το λαό να επιλέξει με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί".

Τονίζει επιπλέον ότι “η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στον β' γύρο και στις ευρωεκλογές”.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: “Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δίνει προοπτική να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας και όλο το χρέος, ανατρέποντας τους ιδιοκτήτες του συσσωρευμένου πλούτου. Λαός κυρίαρχος, ικανός να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση, της λαϊκής εξουσίας, σημαίνει λαός ικανός να πάρει στα χέρια του, να κάνει τον πλούτο που υπάρχει λαϊκή περιουσία για την ευημερία του. Τότε γίνεται πράξη ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας υπέρ του λαού, οι σχέσεις με λαούς και χώρες με κριτήριο το αμοιβαίο συμφέρον”.

Στο κάλεσμα του κόμματος αναφέρεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στον φόβο και τον εκβιασμό ότι καταψήφισή τους θα θέσει τη χώρα σε περιπέτειες, και εγκαλούνται τα κόμματα αυτά ότι θέλουν να παγιδεύσουν τον λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια, όπως υποστηρίζει, θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία και ότι ψεύδονται όταν υπόσχονται ανακούφιση μέσω της εξόδου στις αγορές, καθώς “πάλι μεγαλοεπιχειρηματίες βγαίνουν κερδισμένοι και όχι ο λαός που συνεχίζει να ματώνει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης”.

Προστίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διγλωσσία του εγκλωβίζει ριζοσπάστες αγωνιστές “ότι τάχα μια δυνατή ευρωπαϊκή αριστερά θα εξανθρωπίσει την ΕΕ” και επισημαίνεται ότι “ο ευρωμονόδρομος στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στον στόχο της ανταγωνιστικότητας”.