Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Μνημόνιο των Μνημονίων

“Με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων. Κι αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο”, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, στο Πεδίον του Άρεως.

“Τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα “σταθερά βήματα μπροστά” και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από την θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη βουλή και την ευρωβουλή”, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ενιαία και συνολική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές αλλά και στα πρόσωπα των υποψηφίων τους για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, “είτε έχουν το επίσημο χρίσμα των κομμάτων τους, είτε εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί” και επεσήμανε πως τα στελέχη των κομμάτων αυτών κρύβουν ότι οι μεγάλες διοικητικές μονάδες, περιφέρειες και δήμοι - που πλέον μπορούν να συγκεντρώνουν περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και να διαχειρίζονται μεγαλύτερους πόρους- μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πιο ευνοϊκές τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας λίγων μονοπωλιακών ομίλων.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι “ο δρόμος προς τα πάνω” που λένε, “είναι για τα μονοπώλια που ανακάμπτουν την κερδοφορία τους. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα εξακολουθούν να ματώνουν γι αυτή την κερδοφορία”.

Ανέφερε εξάλλου ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν λέει αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. “Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με “κοινωνική δικαιοσύνη”, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία”, τόνισε.

Υπενθύμισε ότι ο προκάτοχος του ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, “το Μνημόνιο των Μνημονίων”, τόνισε ότι “αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου είναι όσα περνάμε σήμερα” και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά αλλιώς στην Βουλή και στα προεκλογικά μπαλκόνια για να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ριζικών διαφορών με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αλλιώς στα διεθνή φόρα που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει “καλό” βαθμό.

“Το ΚΚΕ θα δώσει το “παρών” του, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος” τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας σε ισχυροποίηση του κόμματος σε όλες τις κάλπες και τις δύο Κυριακές.