Σφοδρές αντιδράσεις κατά Καμίνη για ακυρώσεις μεταδημοτεύσεων

Σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη εξαπολύουν οι ανθυποψήφιοί του στις δημοτικές εκλογές Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή τον αποκλεισμό από τους εκλογικούς καταλόγους 794 πολιτών που εγκαίρως έκαναν αίτηση μεταδημότευσης στο δήμο Αθηναίων, λόγω τεχνικού προβλήματος στη μηχανογράφηση του δήμου.

“Γνωρίζοντας το τι προηγήθηκε (καθώς το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και μερικές βδομάδες), πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέτυχε να συνεργαστεί, ως όφειλε, με το Υπουργείο Εσωτερικών και απέτυχε να ενσωματωθούν ορθά οι συγκεκριμένοι εκλογείς στους εκλογικούς καταλόγους”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, και επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή και το υπουργείο Εσωτερικών “για τη γενικότερη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου και την αδυναμία του να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών”.

“Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων θα μπορούσε, εκτός από το «να κινεί διοικητικές διαδικασίες για ευθύνες που τυχόν υπάρχουν», να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα στερηθούν de facto το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ έκαναν εγκαίρως τις διαδικασίες, και να πιέσει ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε –έστω και τώρα– να υπάρξει επανόρθωση, και να μην στερηθούν εκ των πραγμάτων το δικαίωμα να ψηφίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζει "απαράδεκτη δικαιολογία" τα περί "τεχνικού προβλήματος", κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για ανικανότητα να διεκπεραιώσει μια απλή διαδικασία. "Επαναλαμβάνει τις ίδιες δικαιολογίες όπως έπραξε και στην περίπτωση του σκανδάλου της παροχής πλαστών πιστοποιητικών από το Ληξιαρχείο του Δήμου. Μαζί με τα άλλα δικαιώματα που έχει στερήσει από τους Αθηναίους, τώρα στερεί και σε 794 συμπολίτες μας το συνταγματικό τους δικαίωμα της ψήφου για τον Δήμο της Αθήνας, τους στερεί την δυνατότητα να αποφασίσουν για το αύριο της πόλης στην οποία κατοικούν", επισημαίναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε ανακοίνωσή του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάνει μάλιστα λόγο για ποίτικές ευθύνες και ενδεχομένως και για ποινικές ευθύνες των αρμοδίων, οι οποίες θα πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, και καλεί το Γιώργο Καμίνη να δώσει άμεσα απαντήσεις. Παραθέτει μάλιστα και έγγραφο του δήμου Αθηναίων που αποδεικνύει την ύπαρξη του προβλήματος:

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καπερνάρος σε δήλωσή του σχετικά με το ζήτημα ανέφερε:

“Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο κ. Καμίνης έκανε άλλο ένα «θαύμα». Απέκλεισε από τους εκλογικούς καταλόγους τουλάχιστον 794 πολίτες με τη δικαιολογία ότι υπήρξε «τεχνικό πρόβλημα» στην μηχανογράφηση του δήμου. Φαντάζομαι τις μεταδημοτεύσεις των φίλων του τις έχει κάνει από τις προηγούμενες εκλογές οπότε δεν άγχεται.

Καλώ τα ΜΜΕ να μην αποκρύψουν το γεγονός.

Υ.Γ. Ο παραλήπτης της ειδοποίησης είναι Καλαματιανός, τυχαίο ή ξέρουν ότι δεν είναι δικός τους;”.