Α. Ασλανίδης: Να κάνουμε την Αθήνα και πάλι Αθήνα!

Ο Απόστολoς Ασλανίδης, μηχανολόγος-μηχανικός με μεταπτυχιακή ειδίκευση στον ενεργειακό τομέα, δίνει την μάχη του για την Αθήνα μέσα από τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Μιλώντας στο news.gr αναφέρει ότι: "Για να ξαναγίνει η Αθήνα ελκυστική πρέπει να αναδείξουμε και πάλι την ομορφιά της. Να γυαλίσουμε τα ασημικά της, να της επιστρέψουμε του θησαυρούς της".

Διαβάστε τη συνέντευξη

Είστε ένας ακόμα νέος άνθρωπος στην πολιτική;

Νέος είμαι, αλλά μόνο στην ηλικία. Γιατί η πολιτική και κοινωνική μου δράση είναι ιδιαίτερα έντονη εδώ και αρκετά χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχω δραστηριοποιηθεί  στον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο των Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», στον « Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις Φλωρινιωτών», στην «Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών», της «Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής». Επίσης υπήρξα ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής».

Επιπλέον από τα φοιτητικά μου χρόνια, έχω ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Επιλέξατε να είστε υποψήφιος στην Αθήνα. Για ποιο λόγο;

Δυστυχώς, η Αθήνα ήταν αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από την βαθύτατη κρίση. Βάναυσα. Παραμορφώθηκε. Αρκεί να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους της. Την κρίση πλέον την ξεπερνάμε, όμως έχει αφήσει παντού τα σημάδια της.

Πώς να αντέξεις τη σημερινή εικόνα που έχουν ιστορικές πλατείες, όπως η Πλατεία Βικτωρίας, ο Άγιος Παντελεήμονας, το Μεταξουργείο, η Φωκίωνος Νέγρη. Κάποτε έσφυζαν από ζωή και ομορφιά. Αθόρυβα έπιασαν πάτο.  Φαντάζουν πλέον -αν είναι δυνατόν- «απαγορευμένες περιοχές»!!!

Για αυτόν τον λόγο κατεβαίνω στην Αθήνα με τον Κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Για να ξαναγίνει η πόλη μας πρωτεύουσα επισκεπτών, όπως και πριν. Πρωτεύουσα μεγαλείου. Να γίνει η Αθήνα και πάλι Αθήνα!

Τι θα αλλάζατε στην Αθήνα;

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα με τη μεγαλύτερη ιστορία παγκοσμίως. Το μέρος που ενώνεται ο σύγχρονος κόσμος με τη Γέννηση της Δημοκρατίας, με τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τους υπόλοιπους σοφούς που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας. Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους ξένους που την κατέκλυζαν. Να σταματήσει να κρύβεται στις σκιές της σε κατάσταση κατάθλιψης και να ξαναποκτήσει την παγκόσμια αίγλη της. Δηλαδή, να επιστρέψει στην ιστορία της.

Ποιος είναι ο τρόπος για να το πετύχετε;

Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι μηχανικός έργων, μικρών και μεγάλων. Από την δουλειά μου έμαθα το πόσο μετράει η προσπάθεια όταν δεν την εγκαταλείπεις.

Καθώς επίσης και το πόσο μεγάλη αξία έχει,, μέσω της προσπάθειας αυτής να φτάνεις σε αποτέλεσμα. Κάθε μέρα χρειάζεται λοιπόν προσπάθεια, έτσι ώστε να παραχθεί αποτέλεσμα, και να ανακάμψει η τραυματισμένη πόλη μας.

Πάνω σε αυτό πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Μακριά από κούφια λόγια και μεγαλοστομίες. Όλες οι παρατάξεις πρέπει να συνεργαστούμε σε δημοκρατικά πλαίσια και με μεράκι. Μόνο έτσι θα πετύχουμε.

Τι έχετε σαν πρώτο στόχο στην ατζέντα;

Για να ξαναγίνει η Αθήνα ελκυστική πρέπει να αναδείξουμε και πάλι την ομορφιά της. Να γυαλίσουμε τα ασημικά της, να της επιστρέψουμε του θησαυρούς της.

Να φωνάξουμε όλοι δυνατά για το τέλος της ληστείας όλων των αιώνων!

Πόσο ακόμα να αντέξουμε και να μην διαμαρτυρηθούμε έντονα για τους 2 Παρθενώνες; Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ!

Ο αυθεντικός στην Αθήνα και όχι ο ψεύτικος του Λονδίνου! Ποιος δεν μπορεί να ακούσει τις φωνές των μαρμάρων που απαιτούν την ένωσή τους;

Και αυτή είναι η προτεραιότητά μου: Να γυρίσουμε πίσω τον θησαυρό της πόλης μας.

 

Διαβάστε τις συνεντεύξεις και άλλων υποψηφίων στο news.gr