“Θα δώσω την ψυχή μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών”

Το λόγο της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τα σχέδιά του για τον Πειραιά εξηγεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη. 

«Τους τελευταίους μήνες ολοένα και πιο πιεστικά πολίτες και φορείς μου έθεταν το γεμάτο αγωνία ερώτημα: ‘Κύριε Μαρινάκη, τι θα κάνουμε; Ο Πειραιάς βυθίζεται στην κρίση, την ανεργία και την υποβάθμιση και μαζί του χανόμαστε κι εμείς’. Στο ερώτημα αυτό είχα δύο επιλογές. Η μία ήταν να απαντήσω με κατανόηση πως συμφωνώ και η άλλη ήταν να δράσω, όπως έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω», τονίζει σε άρθρο του στην εφημερία «Real News». 

«Χωρίς μεγαλοστομίες και παλαιοκομματικά τερτίπια, θα δώσω την ψύχη μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσας, για να κάνουμε μαζί τη διαφορά, με δράσεις που θα αλλάξουν την εικόνα κάθε γειτονιάς ξεχωριστά και της πόλης γενικότερα», συμπληρώνει και απαριθμεί ορισμένα από τα βήματα που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχέδιο για να πάει μπροστά ο Πειραιάς. Μεταξύ άλλων:

- Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στοχευμένες παρεμβάσεις για να γίνει ξανά ο Πειραιάς μεγάλο λιμάνι, ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο
- Ο Πειραιάς αφετηρία κρουαζιέρας και προορισμός χιλιάδων επισκεπτών, με οφέλη για την τοπική οικονομία και την αναγέννηση του εμπορικού της κόσμου. 
-Στήριξη στο δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού
-Στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων στο εργοστάσιο Ρετσίνα
- Κατεδάφιση του «Πύργου-φαντάσματος» και δημιουργία πολυδύναμου κέντρου
-Αναβάθμιση και ανασχεδιασμός της δημοτικής συγκοινωνίας
- Άμεση δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης

«Αυτά δεν είναι υποσχέσεις, είναι όλα όσα εμείς μπορούμε. Είναι λόγος τιμής όπως εμείς οι Πειραιώτες ξέρουμε να δίνουμε και να τηρούμε. (…) Με λίγα λόγια, σκληρή δουλειά και πολλά έργα αλλά και με συμμάχους όλους τους Πειραιώτες θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μάθει στα δύσκολα και ταυτόχρονα έχουμε μάθει να κερδίζουμε», καταλήγει το άρθρο.