Γρηγοράκος: Ας σκεφτούν οι πολίτες αν θέλουν να γίνουμε Ουκρανία…

"Εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσεγγίζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν στην Ελιά ποσοστά μέχρι και 5%, τότε υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας", τόνισε σε δηλώσεις του από το Βόλο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος ήταν προσκεκλημένος σε πολιτική εκδήλωση της Ελιάς στο Βόλο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στο ακροατήριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξαπέλυσε επίθεση σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι για την τακτική που ακολουθούν στον τρόπο που πολιτεύονται.

"Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ να φανούν στις εκλογές ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής που δεν έχει τη νομιμοποίηση στο Νομό του ή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά που δεν θα έχει νομιμοποίηση να συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση ή να είναι μέλος μίας κυβέρνησης που δεν θα είναι σταθερή", είπε χαρακτηριστικά, επαναφέροντας ουσιαστικά το δίλημμα Βενιζέλου.

Προκειμένου μάλιστα να ενισχύσει το επιχείρημά του, έκανε στροφή ως προς το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών, λέγοντας ευθέως ότι "αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης. Εάν ο λαός θέλει να στηρίξει μία κυβέρνηση που "έχει βάλει πλάτη" πρέπει να στηρίξει την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ που έχασε πολλές δυνάμεις σε αυτή την πορεία, έφτασε στο 12%. Εάν δεν επικυρωθεί η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, δεν μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στην κυβέρνηση", σημείωσε.

Η δήλωσή του που αναμφίβολα θα συζητηθεί, ωστόσο, ήταν όταν κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν αν επιθυμούν σταθερότητα ή αστάθεια, αν δηλαδή “την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θέλουν η Ελλάδα να είναι μία χώρα που θα υποστεί ό,τι έχουν υποστεί χώρες όπως η Ουκρανία, ή χώρες της Βόρειας Αφρικής”.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ, αρνούμενος να παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ "πληρώνει" πολιτικά και αυτή την επιλογή.

Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: "Ο αγώνας της Ελιάς είναι πολυμέτωπος. Δεν μπορεί ο κ. Κουβέλης να λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Εγώ προσπαθώ να προσεγγίσω αυτή τη στάση και ως γιατρός που είμαι. Το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέει ναι στον ευρώ αλλά καμία θυσία για το ευρώ", ενώ για το Ποτάμι σημείωσε ότι "είναι ένα καινούργιο κόμμα που δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση", καθώς και ότι "δεν θα κάνουμε πολιτική στου κασίδη το κεφάλι".