Μουσουρούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζει την προσπάθεια της χώρας μας

"Το κύριο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία είναι ότι θέλουμε περισσότερη Ευρώπη", τονίζει ο τέως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

"Είναι οι πρώτες ευρωεκλογές μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που έχει βυθίσει τους Ευρωπαίους σε ανείπωτη φτώχεια. Μεγάλες μερίδες του ευρωπαϊκού πληθυσμού, και κυρίως στη χώρα μας, η οποία έχει τετραπλάσια ποσοστά ανεργίας και κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κρισιμότητα έγκειται και στις αλλαγές που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στη στροφή που πρέπει να πάρει η Ευρώπη, αποφασίζοντας μέτρα σύγκλισης, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν το συντομότερο δυνατόν σε ανάπτυξη και απορρόφηση της ανεργίας", προσθέτει ο κ. Μουσουρούλης.

Σχετικά με τις μομφές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται, ο κ. Μουσουρούλης σημειώνει: "Για να διαπραγματευτείς, πρέπει να είσαι σοβαρός και να έχεις άποψη την οποία μπορείς να την περάσεις στους εταίρους σου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός αντιφατικών και αντικρουόμενων συνιστωσών, που δεν έχει, όχι μόνο άποψη συγκροτημένη, ούτε τεκμηριωμένη, πολύ δε περισσότερο δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει αυτές τις απόψεις, οι οποίες είναι τελείως σε αντίθετη κατεύθυνση απ΄ ό,τι πάνε οι "27". Η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον τρόπο που πολιτεύεται στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, δυναμιτίζει την όποια προσπάθεια έχει καταβάλει η χώρα μας σήμερα. Μια χώρα για να πάει μπροστά εκτός από υπεύθυνη κυβέρνηση θέλει και υπεύθυνη αντιπολίτευση".

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, λέει: "Αφετηρία για να μπορέσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, να θεσπίσεις νομοθεσίες για τα νησιά, να αυξήσεις χρηματοδοτήσεις για τα νησιά, να προστατεύσεις περισσότερο το περιβάλλον στα νησιά, είναι η περσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με βάση την οποία κατανέμονται οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων για την περίοδο 2013-20. Σ' αυτήν την απόφαση τονίζεται ότι απ' αυτούς τους πόρους θα πρέπει να δοθούν ενισχυμένες χρηματοδοτήσεις στον νησιωτικό χώρο, για να ωφεληθεί αυτό που λέμε εδαφική συνοχή. Εγώ, προσωπικά, εφόσον με τιμήσουν οι νησιώτες, γιατί αισθάνομαι ότι θα είμαι ευρωβουλευτής όλων των νησιωτών κι όχι μόνον των συμπατριωτών μου στη Χίο, θα χτίσω πάνω στα θεμέλια που βάλαμε στο υπουργείο Ναυτιλίας. Και ποια είναι αυτά; Στον νόμο 4150/2013 θεσπίσαμε τη ρήτρα νησιωτικότητας. Ρήτρα νησιωτικότητας σημαίνει ότι όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για πολιτικές οριζόντιες, ή τομεακές, θα πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψη τους την επίπτωση που θα έχουνε στα νησιά και να προσαρμόζονται αναλόγως".