Εξώδικο της ΔΡΑΧΜΗΣ στη GPO για δημοσκόπηση

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε το κόμμα «ΔΡΑΧΜΗ Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση», στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO ( Greek Public Opinion), για παραποίηση δημοσκόπησης σε έρευνα πρόθεσης ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρεται: "Με την τελευταία δημοσκόπηση της, η GPO ζητά από τυχαίως επιλεγμένους ψηφοφόρους να δηλώσουν την πρόθεση ψήφου τους, αναφέροντάς ονομαστικά όλα τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής και τα περισσότερα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων των κ.κ. Πολύδωρα, Τζήμερου, Αλαβάνου, Ανταρσία, κλπ., αλλά εξαιρώντας το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ.

Αυτό εμπεριέχει καταφανή δόλο γιατί είναι προφανές ότι, η ονομασία ΔΡΑΧΜΗ θα προσέλκυε σημαντικό αριθμό πρόθεσης ψήφου, γεγονός που η GPO θέλει να αποφύγει. Έτσι, δημιουργεί τεχνητά το σύνδρομο της χαμένης ψήφου, με αυτονόητες αρνητικές συνέπειες για το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ και την ισχυρή προοπτική του στις Ευρωεκλογές, βλάπτοντας βαρύτατα τα συμφέροντα μας, την πολιτική και προσωπική οντότητα του συνδυασμού και των υποψηφίων Ευρωβουλευτών μας.

Η άκρως αντιδεοντολογική αντιδημοκρατική και παράνομη αυτή πρακτική, δημιουργεί πλαστή δημοσκοπική εικόνα για ένα κόμμα με συγκεκριμένη ορατή ονομασία και σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη μετάβαση στη ΔΡΑΧΜΗ-πρόταση με την οποία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, αποδέχεται τουλάχιστον το 25-30% του ελληνικού λαού και αποτελεί μαζικό αίτημα σε όλη την Ευρώπη. Τα στελέχη του κόμματος, έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους στην κοινή γνώμη με σημαντική ανταπόκριση στους ψηφοφόρους που διευρύνεται καθημερινά, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρ΄ όλο το συστηματικό μέχρι σήμερα αποκλεισμό τους από τα κεντρικά ΜΜΕ.

Τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία με τα ονόματα των επιλεγμένων από το τυχαίο δείγμα πολιτών για να απαντήσουν στο διαστρεβλωμένο ερωτηματολόγιο της GPO, είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών της GPO, της ESOMAR, της ΣΕΔΕΑ, του ΕΡΣ και της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών. Το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, εκπρόσωποι του οποίου επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με στελέχη της εταιρείας χωρίς ανταπόκριση, κοινοποίησε την εξώδικη διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τη διενέργεια άμεσης δικαστικής έρευνας, καθώς επίσης και στην ESOMAR, στη ΣΕΔΕΑ, στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και στο ΕΡΣ, ενώ τα στελέχη του Θεόδωρος Κατσανέβας και Δημήτρης Βάρος ( Γεν. Γραμμ. και Αν Γραμμ. αντίστοιχα), ενημέρωσαν σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ευνόητο είναι ότι, το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, θα διεκδικήσει και δικαστικά τις βλαπτικές συνέπειες σε βάρος του από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης εταιρείας, ή όποιας άλλης ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική, καθώς και των ΜΜΕ που θα μεταδώσουν παρόμοιες παραπλανητικές δημοσκοπήσεις".