Θεοδωράκης: Στόχος η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές για το Ποτάμι

Τεράστιες ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή και στον Γιώργο Παπανδρέου για την κρίση στη χώρα επιρρίπτει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί "δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν συνεργάστηκαν. Είδαν το τρένο να έρχεται και αντί να συνεννοηθούν, κομπορρημονούσαν λέγοντας "εγώ μόνος θα σώσω τη χώρα". Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι από τότε – άλλωστε, το χρέος δικό τους δημιούργημα ήταν".

Στην ίδια συνέντευξη, στην ερώτηση "Αριστερός ή Κεντρώος", ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά: "Το ερώτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός. Το ερώτημα είναι αν είσαι ικανός ή ανίκανος, διεφθαρμένος ή καθαρός, λαϊκιστής ή ρεαλιστής".

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας, δηλώνει πως το Ποτάμι δεν έχει σκοπό να γίνει ούτε αριστερό ούτε δεξί δεκανίκι, ενώ ως προς τις προϋποθέσεις συνεργασίας διευκρινίζει πως σκοπός δεν είναι να μοιραστούν καρέκλες, αλλά να μοιραστούμε τις ευθύνες και τις λύσεις. Άλλωστε, σε άλλη συνέντευξή του έχει δηλώσει "Ποτέ μη λες ποτέ".

Στόχος στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως δηλώνει ο κ. Θεοδωράκης, είναι το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα, κοντά στα δύο παλιά κόμματα εξουσίας.

"Αυτό θα ήταν το καλύτερο για την κοινωνία μας. Αν το Ποτάμι αποτύχει, η προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας, νομίζω, θα πάει πολλά χρόνια πίσω", αναφέρει.

Επαναλαμβάνει: "Με ένα 3% ή 5% πας σπίτι σου. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, πολίτες είμαστε που αποφασίσαμε να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην πολιτική".

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα απαντά: "Debate αύριο κιόλας. Και επειδή τον Σαμαρά δεν τον βλέπω να έρχεται, οργανώστε έναν τετ-α-τετ με τον Τσίπρα και είμαι στη διάθεσή σας. Κανέναν όρο. Ας τα κανονίσει όλα ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ θα είμαι εκεί".

Τέλος, στις κατηγορίες ότι έχει καβαλήσει το καλάμι, απαντά: "Εγώ καβαλώ μηχανές και όχι καλάμια".