Δημοσκόπηση : Διαρκείς ανατροπές στο δρόμο προς τις ευρω-κάλπες

Μεγαλύτερη αισιοδοξία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία δύο χρόνια για την πορεία της χώρας, αλλά και σημαντική ανατροπή στην παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Στην ερώτηση αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το ποσοστό όσων απαντούν θετικά είναι υψηλότερο από ποτέ τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνοντας το 34%, ενώ και το ποσοστό όσων απαντούν αρνητικά είναι χαμηλότερο από ποτέ, και κινείται στο 58%.

Το 42% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως στο μέλλον η οικονομία της χώρας θα κινηθεί προς χειρότερη κατεύθυνση, ποσοστό που βαθμιαία τα τελευταία δύο χρόνια έχει μειωθεί από το 66% που βρισκόταν πριν από δύο χρόνια, ενώ υψηλότερο από ποτέ είναι το ποσοστό όσων εκτιμούν πως η οικονομία θα πάει καλύτερα (28%, έναντι 15% πριν από δύο χρόνια).

Στην ερώτηση για το αν τα αποτελέσματα των εκλογών θα οδηγήσουν σε κυβερνητική κρίση, το 57% απαντά αρνητικά και το 33% θετικά, ένα αποτέλεσμα που, όπως επεσήμανε ο αναλυτής της Metron Analysis κ. Φαναράς, δεν εκφράζεται απαραίτητα και ως ψήφος.

Τέλος, στην παράσταση νίκης, σε διάστημα ενός μήνα παρατηρείται πλήρης ανατροπή, καθώς ενώ τον Απρίλιο η Νέα Δημοκρατία ήταν μπροστά με 43%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, το Μάιο διαμορφώνεται στο 45% για το ΣΥΡΙΖΑ και στο 38% για τη ΝΔ, μία ανατροπή που πραγματοποιήθηκε πριν ανοίξουν οι χθεσινές κάλπες, όπως εξήγησε ο κ. Φαναράς, προσθέτοντας ότι σε σημερινή έρευνα σε δείγμα 300 ατόμων σημειώθηκε... ισοπαλία ανάμεσα στα δύο κόμματα στην παράσταση νίκης.

 

Η έρευνα διενεργήθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη έως και σήμερα, σε δείγμα 1.100 ατόμων.