Βασιλειάδης: Μετά το Πάσχα η σέντρα στα γήπεδα

Βασιλειάδης: Μετά το Πάσχα η σέντρα στα γήπεδα

Προηγουμένως οι ΠΑΕ θα δεσμευτούν εγγράφως για αυστηρά μέτρα σε περιπτώσεις επεισοδίων

Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μετά το Πάσχα, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες δεν θα ξεκινήσουν, αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις για μέτρα από τις ΠΑΕ, τα οποία θα εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά.

Ο κ. Βασιλειάδης έθεσε τρεις βασικούς πυλώνες, που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτοί είναι, η αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα που θα περιλαμβάνει ποινές και για αιχμηρές δηλώσεις, μεγαλύτερες τιμωρίες (απώλεια αδειοδότησης και υποβιβασμός) σε περίπτωση που μία ομάδα εμπλακεί δύο φορές στην ίδια αγωνιστική σεζόν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης, καθώς και διεξαγωγή αγώνων χωρίς αστυνομική παρουσία.

Για το Grexit ο κ. Βασιλειάδης τόνισε, ότι επανήλθε στο προσκήνιο αρχικά με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και εν συνεχεία με την γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Τούμπα. Ξεκαθάρισε ότι αν οι διεθνείς φορείς δεν δουν, ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, τότε το GREXIT δεν θα είναι δική μας απόφαση.

Στο μεταξύ, σήμερα απολογούνται στα πειθαρχικά όργανα όλοι οι εμπλεκόμενοι στα έκτροπα της Τούμπας.