Πώς κρίνουν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους δύο στρατιώτες

Πώς κρίνουν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους δύο στρατιώτες

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%, και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Καμία άλλη παράταξη δεν αποσπά το ελάχιστο ποσοστό του 3% για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκονται στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, η καθαρή πλειοψηφία προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 55% βλέπει νίκη της ΝΔ, ενώ μόλις το 23% προβλέπει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Τουρκία, το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον» αρνητικά τις πρωτοβουλίες της Αθήνας. Στον αντίποδα, λιγότερο από το ένα τρίτο των πολιτών βλέπει «θετικά» ή «μάλλον θετικά» τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Εξάλλου, οι μισοί πολίτες διαφωνούν με τη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών, με το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες, αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 11 και 13 Μαρτίου, σε δείγμα 1.304 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.