Βρούτσης: Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Βρούτσης: Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της ρύθμισης των 100 δόσεων

Για εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και αποτυχία της ρύθμισης των 100 δόσεων επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι «στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτινάχθηκε κατά 127%, από τα 13,7 δισ. ευρώ στα 31,3 δισ. ευρώ, ενώ η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς». Προσθέτει δε, ότι «τα στοιχεία της 4ης τριμηνιαίας έκθεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2017 αποτυπώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο όσον αφορά την περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσο και την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Όπως αναφέρει, «τα στοιχεία του ΚΕΑΟ αποκαλύπτουν, ότι η πολυδιαφημισμένη εξαγγελία των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα, το προεκλογικό τους αφήγημα κατέρρευσε και επισήμως, καθώς από τους συνολικά 1.204.606 οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενεργοί -με βάση τη ρύθμιση- είναι μόλις οι 28.158! Δηλαδή 3 χρόνια μετά, επιβεβαιώνεται ότι και αυτή η εξαγγελία αποτελεί μια ακόμη μεγάλη απάτη σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων και αγροτών». Συμπληρώνει δε, ότι «από την άλλη, η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις, οι εξοντωτικές εισφορές και οι φόροι, οδήγησαν χιλιάδες πολίτες σε αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά τόσο ο αριθμός των οφειλετών, όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, ο κ. Βρούτσης αναφέρει, ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος του 2017 αυξήθηκαν σε σχέση με το 2014 κατά 127%. Δηλαδή, από τα 13,7 δισ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 31,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017». Τονίζει δε, ότι «οι πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν προκαλέσει ασφυξία σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

«Η δραματική αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» σημειώνει ο τομεάρχης της ΝΔ και υποστηρίζει ότι «απαιτείται αλλαγή προς μια ρεαλιστική, υπεύθυνη και αναπτυξιακή πολιτική, με στόχο: i) τη μείωση των εισφορών και τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της ανταποδοτικότητας, ii) τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, αλλά θέλουν να σταθούν συνεπείς και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, iii) την αυστηρή αντιιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...