Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τι κρύβεται με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τι κρύβεται με τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμπει στην τουρκική δικαιοσύνη τη διαλεύκανση του θέματος αναφορικά με τη σύλληψη των δυο ελλήνων στρατιωτικών.

Μιλώντας στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit την Παρασκευή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ποτέ θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα… Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι», αναφέρει ο τούρκος υπουργός σύμφωνα με τον Σκάι.

Αναφορικά  με το ενδεχόμενο ανταλλαγής των στρατιωτών με τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς του ελικοπτέρου που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 πήγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει.

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι... Άλλωστε τους έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.