Τσίπρας: Εδραιώνουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες

Τσίπρας: Εδραιώνουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες

Είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία, τόνισε

«Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στη φυλή.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε, ότι το πόσο σημαντική είναι για την περιοχή η παρουσία της αστυνομίας, φαίνεται από την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, λέγοντας ότι «βλέπω πολλούς πολίτες, που παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα, βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς». Ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «οδηγός μας είναι ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας είναι να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας ότι «στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση, με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

Συμπλήρωσε ότι αυτό «ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν, ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική, από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών», για να υπογραμμίσει ότι «για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών». Ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών, λέγοντας ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής».

Επεσήμανε ότι «οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα», αναφέροντας επίσημα στοιχεία που όπως είπε συντείνουν στο γεγονός, ότι «σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα». Διαβεβαίωσε δε ότι «στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά και στους Ρομά που ζουν στην περιοχή, λέγοντας ότι «οι Ρομά που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες». Πρόσθεσε δε, ότι «είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Παρακαλούμε περιμένετε ...